Źródło witamin i minerałów – sok z buraków i kiszonej kapusty
Produkty fermentowane po latach zapomnienia ponownie wróciły na polskie stoły. Do kiszonych buraków i kapusty dołączają także nowe, przedtem mniej…
Produkty fermentowane po latach zapomnienia ponownie wróciły na polskie stoły. Do kiszonych buraków i kapusty dołączają także nowe, przedtem mniej…
Jedyny w swoim rodzaju smak kwaszonej kapusty jest bezsprzecznie cząstką polskiej kultury kulinarnej. Jest ona elementem szeregu dań i każdy…
Kiszone warzywa są tak mocno zakorzenione w tradycyjnej kuchni polskiej, że uważamy, iż jest to głównie słowiański frykas, nieczęsto spotykany…
Trudno jest uważać, że barszcz czerwony to zupa typowo świąteczna, którą podajemy zazwyczaj podczas Wigilii bądź dużych rodzinnych spotkań okolicznościowych….
W ostatnich latach z rzadka już spożywamy obiady z dwóch posiłków. Przez notoryczny pośpiech, co generuje potrzebę szybkiego najedzenia się,…
Chłodne wieczory umili pyszny i aromatyczny trunek. Dziś na blogu o tym, jak zrobić grzane wino w wersji galicyjskiej oraz…
Wzięcie udziału w kursie kulinarnym to znakomity sposób na pozyskanie nowych umiejętności – przyswojenie sobie tajników przeróżnych przepisów i odpowiednich…
Kawa to w Polsce bardzo popularny napój, ponad połowa z nas pije ją codziennie i to pomimo pojawiających się co…
Osoby, które produkują na własną rękę domowe alkohole na bazie spirytusu lub wódki, czasami mogą stanąć przed dylematem: co zrobić…
Samodzielne przyrządzanie posiłków we własnym domu ma niemało zalet. Główną z nich jest z całą pewnością obniżenie wydatków – stołowanie…